Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας (Ζωγραφικό δοκίμιο του Δημοσθένη Κοκκινίδη: Ομήρου Οδύσσεια)

   Μια μοναδική ζωγραφική ερμηνεία του ομηρικού έπους, της Οδύσσειας από τον   ακαδημαϊκό Δημοσθένη Κοκκινίδη είχαν την τύχη να δουν οι μαθητές της Δ τάξης.
Με μεγαλύτερη ή μικρότερη αφαίρεση, ρευστές καμπύλες και υποβλητικές χρωματικές κλίμακες ο κ.Κοκκινίδης αφηγείται την ιστορία του Οδυσσέα, τις περιπέτειες του μυθικού ταξιδευτή σ’ έναν κόσμο άγνωστο και μυστήριο, τον κίνδυνο και την πάλη με το υγρό στοιχείο, με θεούς και τέρατα, τον νόστο και την προσμονή της επιστροφής."
Η έκθεση φιλοξενείται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας. 
 Τα παιδιά συμμετείχαν και σε δυο  εκπαιδευτικά προγράμματα. Το ένα αφορούσε την βιωματική προσέγγιση των έργων του ζωγράφου Δημοσθένη Κοκκινίδη και ήταν σχεδιασμένο από την σχολική σύμβουλο 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης   Ελένη Μπαμπίλα. 
 Το δεύτερο  αφορούσε την ψυχοκινητική προσέγγιση της Οδύσσειας του Ομήρου σχεδιασμένο από την εκπαιδευτικό Νατάσσα  Μάγγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/press/events/item/21127-to-zografiko-dokimio-tou-dimostheni-kokkinidi-odysseia-sto-palaiontologiko-mouseio-ptolemaidas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου